Gladne uši, emisija Ljudevita Grgurića Grge na Hrvatskom radiju 2, emisija je koja je 20.04. sat i pol hranila, kako to voditelj voli reći, uši slušatelja raznoraznim aspektima kineskog jezika i kulture – ako tada niste, možete ju poslušati ovdje.

Govorili smo o specifičnostima Kine, imali priliku čuti vrlo zanimljive goste.
Iskustvo života i profesionalnog bavljenja sportom u Kini podijelio je s nama Bruno Šiklić, nogometaš i naš polaznik.
O sjećanjima i iskustvu boravka u Kini za vrijeme Mao Zedonga pričao nam je Dragutin Šurbek, višestruki europski i svjetski prvak u stolnom tenisu, olimpijac koji je bio među prvim sportašima pozvanim u Kinu – odlazio je u Kinu 37 puta.
Svoje bogato iskustvo u poslovanju u Kini i s Kinezima podijelio je s nama, direktno iz Hong Konga, samobrski poduzetnik, vlasnik firme Mirnovec, Franjo Koletić.

Inače, radijski talk show “Gladne uši” Ljudevita Grgurića Grge u kojemu je gostovala umjetnica sevdaha Amira Medunjanin nominiran je u kategoriji Best Regularly Scheduled Talk Program na newyorškom festivalu najboljih svjetskih radijskih programa. Radi se o priznanju koje se donosi na osnovi prosudbi stručnoga ocjenjivačkog suda koji je sastavljen od skoro 150 vrhunskih radijskih profesionalaca najeminentnijih radijskih postaja i servisa iz cijelog svijeta!