099 58 567 35 info@haohan.hr

Streloviti rast gospodarstva, konstantno ulaganje u proizvodnju i izvoz, gotovo zanemariva stopa nezaposlenosti koja iznosi 4,5 %, samo su neke od stvari koje nas potiču da se zapitamo kako to Kinezima  polazi za rukom.

Kina je zemlja s kojom veliki broj europskih zemalja rado posluje upravo zbog povoljnih cijena koje nudi, ali i kvalitete.

Poznavanje kineskog jezika uvelike pomaže u suradnji s kineskim tvrtkama, ali povećava i sami ugled naših tvrtki – kinesko gospodarstvo jedno je od najjačih na svijetu pa je stoga jako korisno imati jednog, ili još bolje, više zaposlenika koji poznaju kineski jezik.

Istraživanja pokazuju da znanje kineskog jezika povećava konkurentnost na tržištu rada i doprinosi atraktivnosti što pri zapošljavanju ali i pri sklapanju poslovne suradnje među kineskim i hrvatskim tvrtkama.

Kineska kultura uvelike se razlikuje od europske stoga vam donosimo 5 kulturoloških savjeta koji će vam pomoći da uspješno poslujete s njima:

  1. U Kini je rukovanje sastavni dio upoznavanja kojim se izriče poštovanje. Domaćin uvijek prvi pruža ruku i naklanja se, nakon čega se od vas očekuje da mu pružite ruku i blago se naklonite. Zapamtite da se prilikom rukovanja ne gleda predugo u oči jer time iskazujete nepoštovanje.
  2. U kineskoj kulturi svaki se poslovni sastanak smartra sastankom, a svako kašnjenje uvredom. Najvažniji član skupine uvijek ulazi prvi i vodi sastanak te ga se tijekom sastanka ne prekida sve dok on sam ne završi. Ukoliko se neka skupina ljudi dočeka pljeskom, pristojno je uzvratiti pljesak.
  3. Ako idete na poslovni ručak ili večeru, imajte na umu da domaćin uvijek naručuje hranu te se od njega očekuje i da je plati. Ako ste vi bili pozvani na ručak ili večeru, dio hrane ostavite nepojeden jer time pokazujete da je svega bilo dovoljno.
  4. Ukoliko svojem partneru iz Kine planirate pokloniti nešto kao znak pažnje ili dobro odrađenog posla, nikako nemojte poklanjati sat jer u Kineskoj kulturi on predstavlja smrt. Najprikladniji pokloni su slike vašeg rodnog kraja ili boca dobrog viskija.
  5. Kada na red dođe razmjena vizitkarti, što je sastavni dio poslovanja, budite iznimno oprezni. Vizitkarte se predaje i prima s dvije ruke, nakon čega ih se pomno pregleda i sprema na mjesto koje je predviđeno za njih, time se izražava ozbiljna namjera kvalitetnog poslovanja.

Ako su vas ove stvari o poslovanju s kineskim tvrtkama i kineskoj kulturi zaintrigirale, preporučamo vam da što prije počnete s učenjem kineskog jezika, jer bi vam poznavanje istog moglo širom otvoriti vrata u kineskom poslovnom svijetu – istaknuti vas iz mase.

Kako upješno uskladiti poslovne obaveze s učenjem osmislila je Haohan škola kineskog jezika, jedina privatna škola u Hrvatskoj specijalizirana za kineski jezik. Iz svoje ponude izdvajaju Večernju školu kineskog jezika, najpopularniji tečaj koji je najbrži, najefektivniji i najkvalitetniji način do znanja najvažnijeg stupnja – 1.stupnja. Tečaj traje 5 tjedana, 5 dana u tjednu po 2 nastavna sata dnevno, u grupama od 6 – 8 polaznika. Nastava je bazirana na unaprijed osmišljenim, uvijek različitim vježbama, interaktivnim zadacima, zanimljivim i korisnim aktivnostima koje polaznicima omogućavaju da u opuštenoj atmosferi, ali uz ozbiljan rad (na)uče kineski jezik – u potpunosti je individualizirana, čak i kad je organizirana u grupi.

Profesorice/i su magistre/i kineskog jezika i književnosti koje/i su se specijalizirali u Kini – posjeduju znanje i iskustvo te uspješnu metodologiju rada.

Dodatna prednost, dakoko je i programska usmjerenost ka polaganju međunarodno priznatog ispita (HSK).

Kinezi veliku pozornost pridaju upravo najsitnijim detaljima koji se često pokažu kao ključni za uspješno poslovanje s njima. Prisustvo kineskih tvrtki, ali i samih kineskih državljana u Hrvatskoj svakim danom raste. Također, broj kineskih turista u Hrvatskoj se u zadnjih 3 godine povećao za preko 35% što samo za sebe govori puno – veliki je pokazatelj kako bi bilo poželjno naučiti osnovne stvari iz kineskog jezika i kulture.

Zato ne dvojite! S kodom Profitiraj.hr a do 28.02.2017. ostvarite 5% promo popusta na upis u Večernju školu kineskog jezika i počnite učiti kineski jezik!

Detalje o kompletnoj ponudi grupnih i individualnih tečajeva pogledajte ovdje:  www.haohan.hr.

Follow us
Follow us
error: Content is protected !!

Naše web-stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, za analizu prometa, posjećenosti i korištenje društvenih mreža. Neophodni kolačići su neophodni za rad naše web-stranice i korištenje njenih značajki i/ili usluga. Ostali kolačići obuhvaćaju kolačiće za dijeljenje sadržaja na društvene mreže te za praćenje posjetitelja web-stranice u svrhu statistika i poboljšanja naših usluga. Više informacija

Neki sadržaji ili funkcionalnosti ovdje nisu dostupni zbog vaših postavki kolačića!

To se događa zato što funkcionalnost / sadržaj označen kao “%SERVICE_NAME%” upotrebljava kolačiće koje ste onemogućili. Da biste pogledali ovaj sadržaj ili upotrebljavali ovu funkciju, molimo Vas omogućite kolačiće: kliknite ovdje da biste otvorili postavke kolačića.