099 58 567 35 info@haohan.hr

kineski jezik

Egzotični jezici dalekih zemalja uvijek nam se čine jako zahtjevni i komplicirani za naučiti. Jedan od jezika koji spada u tu skupinu zasigurno je i kineski jezik. No je li to baš tako? Na današnji dan kad se u svijetu obilježava Međunarodni dan kineskog jezika donosimo zanimljive činjenice o ovom jeziku kako bi vam ga približili i potaknuli da prihvatite izazov zvan kineski jezik.

Kineski jezik se u zadnje vrijeme sve češće pojavljuje na listi želja i odluka europskih državljana koji ga s velikim zanimanjem, ali i lakoćom uče. Tako se on uči u 33 zemlje svijeta, a u europskim školama osnovnim i srednjim školama je vidljiv i veliki porast mogućnosti učenja baš kineskog jezika kao izbornog dodatka nastavi. Razlog tome je možda baš taj što je kinesko gospodarstvo najbrže rastuće gospodarstvo na svijetu.

Iako vam se možda čini da kineski jezik nije zanimljiv, rasmislite ponovo jer upravo taj jezik govori svaka peta osoba na svijetu, odnosno govori ga 20 % sveukupne svjetske populacije. Ne dopustite da vas prestraši podatak da taj jezik sadrži 60 tisuća znakova, jer već sa samo njih 400 može se razumjeti 70 % jezika.

3

Kineski jezik je najstariji znakovni jezik, a njegovi se znakovi koriste u japanskom, korejskom i vijetnamskom jeziku. Kina kao država obiluje zanimljivostima koje svake godine privlače milijune turista iz cijeloga svijetu. Najposjećeniji gradovi su Šangaj i Peking u koje turisti ponajviše dolaze da bi saznali više o kineskoj kulturi, alternativnoj kineskoj medicini, poznatom kineskom čaju i hrani te običajima. Kao što već znate, Kina je izuzetno razvijena zemlja koja je ujedno najveći svjetski izvoznik i drugi najveći uvoznik, no u njoj još uvijek 35 milijuna ljudi živi u pećinama u kojima su izgradili svoje domove, pa i to daje posebnu draž raznovrsnosti kineske kulture. Odlazak u Kinu veliki je doživljaj i iskustvo za sve ljude, a poznavanjem ovog zanimljivog jezika bilo bi nam puno lakše usvojiti i naučite stvari koje smo oduvijek željeli znati o Kini. Zato Haohan škola kineskog jezika organizira za svoje polaznike jednom godišnje edukativno turističko putovanje u Kinu kako bi naučeno znanje o jeziku na jednom od ponuđenih tečajeva – Fun chinese, Večernja škola kineskog jezika, Haohan tečaj za odrasle i djecu – upotpunili iskustvom kineske kulture. Uz putovanje, polaznici škole kineskog jezika Haohan imaju tokom tečaja razne aktivnosti, tako su za obilježavanje Međunarodnog dana kineskog jezika istražili i prikupili 24 korisne i neobične činjenice o kineskom jeziku, koje su objavili na zajedničkom blog postu.

4

Učenje svakog jezika iziskuje volju, želju, strpljenje, ali prije svega vrijeme. Neka ovaj Međunarodni dan bude i vaš prvi korak u odluci da za sebe napravite nešto novo, zanimljivo i izazovno – da naučite kineski jezik!

Izvor: http://she.hr/medjunarodni-un-dan-kineskog-jezika/

Follow us
Follow us
error: Content is protected !!

Naše web-stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, za analizu prometa, posjećenosti i korištenje društvenih mreža. Neophodni kolačići su neophodni za rad naše web-stranice i korištenje njenih značajki i/ili usluga. Ostali kolačići obuhvaćaju kolačiće za dijeljenje sadržaja na društvene mreže te za praćenje posjetitelja web-stranice u svrhu statistika i poboljšanja naših usluga. Više informacija

Neki sadržaji ili funkcionalnosti ovdje nisu dostupni zbog vaših postavki kolačića!

To se događa zato što funkcionalnost / sadržaj označen kao “%SERVICE_NAME%” upotrebljava kolačiće koje ste onemogućili. Da biste pogledali ovaj sadržaj ili upotrebljavali ovu funkciju, molimo Vas omogućite kolačiće: kliknite ovdje da biste otvorili postavke kolačića.