099 58 567 35 info@haohan.hr

Turističko-edukativno putovanje 2017.

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo da se priključite našem prvom turističko-edukativnom putovanju u Kinu! Pročitajte sve detalje putovanja!20.07.2017.:

Sastanak u zračnoj luci kod info-pulta dva sata prije leta. Prijava na let Qatar airwaysa, polazak iz Zagreba u 18:45 h za Dohu, dolazak u Dohu u 01:05 h po lokalnom vremenu, nastavak putovanja za Peking u 02:10 po lokalnom vremenu.

21.07.2017.

Dolazak u Peking u 14:55 po lokalnom vremenu. Obavljanje carinskih formalnosti. Transfer do hotela, smještaj. Odlazak do Pekinških Hutong-a, tradicionalnih i tipično pekinških ulica gdje se spajaju moderna i drevna Kina. U pitanju je jedan od najpoznatijih pekinških Hutong-a gdje ćete imati mogućnost kupnje suvenira, prisustvovanja ceremoniji služenja čaja te kupnje istog, vožnje jezerom, vožnje rikšama, večere i šetnje u prekrasnom krajoliku jezera Houhai-a!

22.07.2017.:

Doručak. Obilazak  glavnog pekinškog trga- Trga nebeskog mira koji je najveći gradski trg na svijetu! Na njemu su smještene neke od najznačajnijih pekinških institucija kao što su Parlament, Maov mauzolej, Nacionalni kineski muzej a ujedno predstavlja i ulazak u Zabranjeni grad, nekadašnju carsku palaču a danas muzej koji se sastoji od 9999 prostorija a iza koje se nalazi Jingshan park- umjetno brdo odakle je vidljiva panorama Pekinga! Nakon obilaska navedenih mjesta slijedi odlazak u Wangfujing – ulicu dućana, najstariju takvu u Pekingu, u kojoj se susreće staro i moderno.

23.07.2017.:

Doručak. Odlazak na izlet u Ljetnu palaču, jednu od najatraktivnijih destinacija Pekinga; naziv doslovce znači „vrtovi njegovanog sklada“ . Osim obilaska poznatog Kamenog broda, vožnje umjetnim jezerom i šetnje oko jezera i na centralnom otoku, moći ćete uživati i u čarima mnogobrojnih građevina u prekrasnom krajoliku! Teško je reći je li ljepša u jutarnjim ili popodnevnim satima!

Preporuka za putnike:

Odlazak na Wudaokou, također sjeverozapadni dio grada gdje su smješteni mnogi poznati pekinški fakulteti, mjesto gdje možete vidjeti prave Pekinžane i osjetiti život Pekinga a da i Vi kao stranac budete normalna pojava- u pitanju je dio grada gdje živi i veliki broj studenata sa svih krajeva svijeta. Mogućnost odmora uz piće/ večeru u nekim od svjetskih lanaca  restorana.

24.07.2017.:

Doručak. Odlazak na jednu od najpoznatijih kineskih pijaca dat će Vam priliku prakticirati kineski ali i uvježbati staru kinesku vještinu dobrog trgovanja te kupinu suvenira i poklona, neizostavan je to dio posjeta Pekinga – dio je života Pekinga i svakog Kineza. Nakon kupnje, zaputit ćemo se ka Nacionalnom stadionu, poznatijem pod nazivom „Ptičije gnijezdo“, mjestu gdje su se održale ceremonije otvaranja i zatvaranja Ljetnih Olimpijskih igara 2008. Stadion može primiti 80 000 posjetitelja, a jedno je od najvećih čeličnih konstrukcija na svijetu, njegova izgradnja koštala je 423 milijuna američkih dolara.

Preporuka za putnike:

 1. obilazak Beihai parka, jednog od najstarijih i najautentičnijih kraljevskih vrtova Kine koji smo imali prilike vidjeti iz „ptičje perspektive“ prvog dana dolaska, gdje ćete imati priliku vidjeti Bijelu pagodu, te mnoge druge hramove, građevine, uživati šetnjom centralnim jezerom.
 2. obilazak zološkog vrta koji ima zasebno dio s pandama i dio s ostalim životinjama, kao i akvarij
 3. odlazak na Pekinšku operu

25.07.2017.:

Doručak. Odlazak na izlet na Kineski zid, jedno od 7 svjetskih čuda i jedno od najvećih djela ljudskih ruku – najnovija istraživanja pokazuju da je dug skoro 20 000 km! Sastoji se od 16 zidova, mi ćemo imati priliku posjetiti jedan od njih, u predivnom brdskom krajoliku, s mogućnosti penjanja pješice (na tzv. ženskom dijelu zida) ili/ i penjanja žičarom (na tzv. muškom dijelu zida).  Povratak u hotel u popodnevnim satima.

26.07.2017.:

Doručak. Odjava iz hotela. Obilazak u Hram neba, mjesto koje je jedno od četiri glavna taoistička hrama u Pekingu smještenog u južnom dijelu grada, jednog od najljepših mjesta u Pekingu! Mjesto je to gdje se vježbaju kineske tradicionalne vještine, pjevaju Pekinške opere, slušaju zborovi… Ukoliko ste pak zaljubljenik/ ca u mir, drvorede, kineske paviljone… svakako ćete uživati!

Preporuka za putnike:

Odlazak u Lama Temple, jedan od rijetkih budističkih hramova u Pekingu koji su ostali sačuvani i u kojima i danas žive budistički monasi.

U večernjim satima ukrcaj na vlak i noćna vožnja do Šangaja.

27.07.2017.:

Dolazak u Šangaj u jutarnjim satima. Odlazak u hotel i smještaj. Odlazak na razgled grada: Bund, simbol kolonijalne prošlosti Shanghaija sa zgradom hotela Peace, Bank of China, zgradom carine te ulicom Nanjing, žilom kucavicom grada ispunjenu trgovinama i trgovačkim centrima. Ručak. Nastavak razgleda i odlazak do starog dijela grada koji brzo nestaje pod mnoštvom nebodera te posjet Vrtu sreće mandarina Yua i hramu Budhe od žada.

Preporuka za putnike:

Odlazak na svjetski poznati akrobatski show s akterima koji hodaju po žici, djevojkama koje se izvijaju uz zvukove glazbe u gotovo nezamislivim pozama, žonglerima i mnogim drugim atrakcijama.

28.07.2017.:

Doručak. Odlazak na izlet u Suzhou, grad koji datira iz 514. godine. Putem razgled vodenog sela Zhujiajiaoa – „Shanghaijske Venecije“ s jedinstvenim starim mostovima i rječicama koje se provlače kroz tradicionalne kineske kuće. Mjesto je nastalo prije 1.700 godina i još uvijek ocrtava tradicionalni način života. U Suzhou postoji više od 60 vrtova koji su ostali netaknuti od vremena svog nastanka. Posjet jednom od vrtova, a potom slijedi vožnja brodom po kanalima grada čije bogatstvo predstavljaju pagode, kameni mostovi i svjetski poznata svila. Povratak u Šangaj.

29.07.2017.:

Doručak. Odlazak na izlet u Hangzhou, grad koji se smjestio južno od Shanghaija a kojeg je, na svojem proputovanju kroz Kinu u 13.  stoljeću, Marco Polo opisao kao jedno od najljepših mjesta na svijetu s mnoštvom hramova i paviljona. Razgled pagode Šest harmonija, posjet hramu Lingyin, a provozat ćete se i čamcem po biseru ovog grada, Zapadnom jezeru. Povratak u Šangaj.

30.07.2017.:

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme do transfera za zračnu luku. Prijava na let Qatar airwaysa, polazak iz Šangaja za Dohu u 23:50, dolazak u Dohu u 03:50 po lokalnom vremenu, nastavak putovanja za Zagreb u 07:20 po lokalnom vremenu.

31.07.2017.:

Dolazak u Zagreb u 12:05 po našem vremenu. Kraj putovanja.

CIJENA PO OSOBI:

9.978 kn (cijena s popustom za uplatu gotovinom ili na žiro račun agencije)
10.975 kn (cijena za plaćanje karticama jednokratno ili na rate)

CIJENA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom na redovnoj liniji u ekonomskoj klasi prema programu
 • zrakoplovne pristojbe
 • transfer zračna luka – hotel – zračna luka (u Pekingu i Šangaju)
 • smještaj u hotelima 3*/4* na bazi noćenja s doručkom (hoteli su u centru grada)
 • prijevoz noćnim vlakom Peking – Šangaj u četverokrevetnim kabinama
 • kinesku vizu i posredovanje u ishođenju vize
 • vođu putovanja ispred škole
 • pratitelja putovanja ispred agencije
 • organizaciju i pripremu putovanja
 • jamčevinu
 • osiguranje od odgovornosti

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • ručkove/ večere
 • osobne troškove
 • cijene ulaznica/ izleta
 • cijene vožnji brodicama, rikšama, javnim prijevozom
 • putno osiguranje (zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja)

PREPORUČAMO:

Paket putnog osiguranja (Wiener osiguranje) koji uključuje: međunarodno zdravstveno osiguranje do 15000€, osiguranje prtljage do 250€ i osiguranje od otkaza putovanja, iznosi 267,75 kn po osobi
Osiguranje se uplaćuje prilikom prve uplate.

NAČIN PLAĆANJA:

– 30% prilikom rezervacije, ostatak 30 dana prije putovanja

– na jednake rate (gotovinom ili na žiro račun), prva rata prilikom rezervacije, zadnja rata 30 dana prije putovanja

– debitnim karticama Pbz i Zaba do 12 rata, Diners i Master Zabe do 12 rata, American express do 6 rata (po cijeni za plaćenje karticama)

VIZA: Potrebna. Potrebna 1 fotografija, ispunjeni obrazac, putovnica. Veleposlanstvo je u Zagrebu. Putnik će biti obaviješten da dostavi  putovnicu i ostalu dokumentaciju agenciji radi viziranja. Kopiju putovnice potrebno je dostaviti agenciji prilikom rezervacije putovanja. Putovnica mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju.

VAŽNO:

 • Izračun je rađen na osnovi najmanje 20 putnika. U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, odgovorni organizator putovanja zadržava pravo izmjene cijene. U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje
 • Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koju se propisuje. Odgovorni organizator zadržava pravo promjene letova
 • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata i tečaja do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje, a može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske mvep.hr
 • Iznos zrakoplovnih pristojba promjenjiv je do dana izdavanja zrakoplovnih karata

 

NAPOMENE:

 • Odgovorni organizator putovanja nije u mogućnosti utjecati na dodjelu sjedala u zrakoplovu te ležajeva u kabinama noćnog vlaka, koje određuje prijevoznik
 • Odgovorni organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda posjeta mjestima/ gradovima, u skladu s vremenskim okolnostima
 • Za izlet na Kineski zid te za obilazak Ljetne palače preporučamo da pripremite lunch paket (može se naručiti u nekom restoranu ili kupiti nešto gotovo u dućanu- kako tko želi/ treba)
 • Za potrebe noćne vožnje u vlaku preporučamo da ponesete ruksak ili manju torbu u koju ćete moći odložiti stvari za spavanje i osobnu higijenu
 • U avion je moguće unijeti 40 kg prtljage
 • Vremenska razlika Peking – Zagreb je 6 sati, Zagreb – Doha 3 sata
 • Obilazak muzeja u Kini nije popularan (kao obilazak muzeja u Europi); za sve ljubitelje, više info na: http://www.bowuguan.com.cn/html/en_museumlist.html
 • Za ljubitelje antikviteta preporučamo ulicu Liúlíchǎng琉璃厂, više na:  http://en.wikipedia.org/wiki/Liulichang
 • U Kini su uobičajene napojnice za lokalne vodiče, vozače autobusa i hotelsko osoblje
 • U Kini je novac moguće promijeniti na bankomatu (preporučamo one koji su u hotelu jer su sigurniji od onih koji su na ulici) i u bankama; preporučamo prije putovanja provjeriti tečaj.
 • Ukoliko nosite antibiotike/ tablete redovite terapije potrebno je imati dozvolu doktora
 • Program nije obavezan te svatko može kreirati svoj boravak u Pekingu i Šangaju
 • Za jednokrevetnu sobu, poslati upit odgovornom organizatoru/ realizatoru putovanjaž

 

ORGANIZATOR:

Haohan poduka kineskog jezika u suradnji s turističkom agencijom ADRIJANA PUTOVANJA koja je odgovorni organizator/ realizator putovanja

ZA SVE UPITE I REZERVACIJE:

Adrijana znanje j.d.o.o.

Međimurska 9

10000 Zagreb

OIB: 76707266216

ID – KOD: HR – AB – 01 – 081039964

Tel: 4872 241,   Fax: 4872 243

www.adrijanaputovanja.hr

info@adrijanaputovanja

 

Follow us
INSTAGRAM
error: Content is protected !!

Naše web-stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, za analizu prometa, posjećenosti i korištenje društvenih mreža. Neophodni kolačići su neophodni za rad naše web-stranice i korištenje njenih značajki i/ili usluga. Ostali kolačići obuhvaćaju kolačiće za dijeljenje sadržaja na društvene mreže te za praćenje posjetitelja web-stranice u svrhu statistika i poboljšanja naših usluga. Više informacija