099 58 567 35 info@haohan.hr

Turističko-edukativno putovanje 2019.

PUTOVANJE GARANTIRANO!

Nakon već dva uspješna turističko-edukativna putovanja, u srpnju 2019. vodimo Vas u unutrašnjost Kine!

Dvije provincije, jedna autonomna oblast i dva grada koji imaju status provincije – svaka oblast je po nečemu u superlativu!

Posjetit ćemo 6 gradova! Jedan je proglašen 4. najboljim gradom za život u Kini, jedan je među najstarijim gradovima u Kini, jedan je među najvećim gradovima svijeta i nalazi se na 3. najdužoj rijeci na svijetu, jedan se smatra najboljom turističkom destinacijom u Kini, jedan je poznat po jednoj od najljepših rijeka u Kini a jedan nije u unutrašnjosti Kine ali je “šlag na torti” (svakog) putovanja – ima više superlativa!

 Na neka mjesta ćemo otići autobusom, na neka brodom ali, ovaj put, do nekih mjesta ćemo ići bambusovim čamcima i biciklima što će našem putovanju, svakako, dati poseban, dodatan pečat!

Sichuan – 四川, Sìchuān

Pokrajina je ovo koja je povijesno poznata kao Pokrajina obilja, danas jedna od glavnih poljoprivrednih regija Kine – vodeća je u Kini po proizvodnji pšenice i riže. Zahvaljujući bogatoj i raznolikoj prirodi te povijesnoj baštini, razvijen je i turizam a brojna područja su obuhvaćena najvećim stupnjem zaštite.

Njen naziv doslovno znači „četiri rijeke“ a koristi se još od vremena dinastije Song – iako je Duga rijeka (长江, Cháng​ Jiāng) najveća i najduža rijeka u Sichuanu, ima četiri pritoke koje kroz nju prolaze pa je pokrajina po njima i dobila ime.

Glavni grad Chengdu (成都, Chéngdū) grad je poznat po ljutoj kuhinji zbog koje je od UNESCO-a 2010. proglašen prvim azijskim gradom koji je nazvan gradom gastronomije. Inače, nastao je na današnjem prostoru prije više od 4000 godina a danas je jedan od najvažnijih središta gospodarstva, prometa i komunikacijskih centara u jugozapadnoj Kini ali i jedan od deset najboljih gradova za ulaganje od ukupno 280 gradskih središta u Kini – ima oko 15 milijuna stanovnika.

Plodne ravnice na kojima se Chengdu nalazi, Tianfuzhiguo (天府之国, Tiān​fǔ​zhī​guó), što doslovno znači “zemlja s neba” a što se prevodi kao „zemlja obilja”, blaga klima i dobra kvalitete zraka, vjerujemo da su utjecale da ga kineske dnevne novine China Daily proglase 4. najboljim velikim kineskim gradom za život u Kini!

Jinli street, poznata kao Prva ulica kraljevstva Shu, što o njenom značaju samo po sebi govori, poznata je i po tradicionalnim grickalicama. Vjerujemo da je samo jedna od onih ulica kojima ćemo najradije šetati i uživati!

Osim grada kao takvog, naše putovanje će neizostavno obuhvatiti i dodatna, neka od najljepših mjesta u ovoj pokrajini!

Rezervat Velikog pande (四川大熊貓棲息地, Sìchuān Dàxióngmāo Qīxīdì) skupina je sedam rezervata prirode i devet parkova prirode koji se prostiru na 9245 km² a koji se nalaze na planini Qionglai i Jiajin – u njima živi i razmnožava se više od 30% svjetske populacije Velikih pandi i jedno je mjesta koje svakako nećemo zaobići!Također, posjetit ćemo i Velikog Budu u Leshanu (乐山大佛, Lè​shān DàFó) koji sa svojih 71 metara visine predstavlja najveću predmodernu skulpturu na svijetu na čijoj izradi se, na liticama rijeke Min (岷 Mín), radilo tijekom vladavine dinastije Tang (618. – 907. godina) od 719. do 803.Slikovito područje Velikog Buddhe u Leshanu je zajedno s planinom Emei, koju ćemo također posjetiti, 1996. upisano u UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Aziji i Oceaniji.

Spomenuta, Emei planina (峨嵋山, Éméi Shān), što u prijevodu znači “Uzvišeno čelo”, još je od XVI. i XVII. stoljeća poznata i kao mjesto gdje su se prakticirale i učile borilačke vještine – danas se, pored samostana Shaolin na planini Wudang, smastra najstarijim mjestom takve vrste u Kini.

Ujedno, jedna je to od 4 svete budističke planine, najviša među navednim – nalazi se na 3099 m nadmorske visine. Na njenom prostoru je u I. stoljeću izgrađen prvi budistički hram u Kini a danas tu postoji njih čak 76 – izgrađeni su uglavnom za vrijeme Ming i Qing dinastije. Mi ćemo posjetiti hram Golden Summit koji je među najpopularnijim hramovima na Emei planini! Nalazi se na 3077 m nadmorske visine a u svijetu je jako poznat iz dva razloga. Naime, krasi ga 48 m visoka statua Buddhe (na kineskom poznata pod nazivom Pu xian (普賢菩薩, Pǔxián Púsà)) koji ima 10 glava (“to catch winds from 10 directions”) a koji se nalazi na tri slona i teži 66 tona. Statua je to koja je izrađena 2006. a koja je danas 22. po veličini statua Buddhe na svijetu ali i najveća zlatna statua Buddhe na svijetu. No, nije to jedino što ovo mjesto izdvaja i čini posebnim! Svi ljubitelji prirode dolaze vidjeti jedan od najljepših izlazaka Sunca – onaj iznad oblaka koji, simbolično, nosi naziv “More oblaka”. Mi ćemo se počastiti i noćenjem na ovoj predivnoj planini i naravno da ga nećemo propustiti!Na proputovanju kroz Chengdu obići ćemo i Kuanzhai Alley, tri tradicionalne, stare a paralelne ulice iz perioda Qing dinastije dok ćemo na proputovanju kroz Sichuan obići i Qingcheng planinu (青城山, Qīngchéng Shān) koja se smatra kolijevkom daoizma ali i jednim od najvažnijih daoističkih centara u Kini. 

Shaanxi 陕西, Shǎn

Shaanxi je jedna od 22 pokrajine u NR Kini. Nalazi se u središnjem dijelu zemlje a smatra se jednom od kolijevki kineske civilizacije obzirom da je upravo u njoj trinaest kineskih dinastija imalo svoje sjedište tijekom više od 1.100 godina!Njen glavni grad Xi’an (西安, Xī’ān), što u prijevodu znači Zapadni mir, jedan od najstarijih gradova u kineskoj povijesti star više od 3100 godina! Ujedno, jedan je i od četiri glavna grada Kine – pod različitim imenima bio je glavni grad nekih od najvažnijih kineski dinastija tijekom duge kineske povijesti – dinastije Zhou, Qin, Sui, Tang. Dasas ima oko 12 milijuna stanovnika.

Budući da je Xi’an bio početna točka Puta Svile, mnogi trgovci i studenti iz arapskih zemalja, zbog posla ili studija, došli su u ovaj grad, sa sobom donijeli svoju kulturu, običaje i hranu i smjestili se u danas vrlo poznatu Muslimansku četvrt. Smještena u samom centru grada, upravo zbog specifične atmosfere i egzotične hrane, muslimanska četvrt ili Muslimanska ulica (Huimin street) vrlo je popularna turistička atrakcija.

Xi’an ima i druge brojne znamenitosti među kojima se, prije svega, istječu gradske zidine koje su poznate kao jedne od najočuvanijih gradskih zidina a koje su pod zaštitom UNESCOa.Važan je jako i Shaanxi povijesni muzej koji je smješten u prekrasnom hramu kao i Xi’anski zvonik. Ipak, najveća znamenitost je Mauzolej prvog kineskog cara, Qin Shi Huanga (秦始皇, Qín​ Shǐ​huáng​) kao i njegova, širom svijeta poznata, Vojska od terakote koja se nalazi 36 km sjevernoistočno od Xi’ana a predstavlja jednu od najvećih grobnica na svijetu poznatu po kolekciji od oko 8000 glinenih kipova ratnika, oko 600 konja i preko 100 ratnih kola.Specifično je da su svi ratnici jedinstveni – svako lice ime individualni izraz i odlikuje se crtama karakterističnim za različite etničke skupine. Na njima je uočeno 85 imena poznatih umjetnika, izrađeni su u prirodnoj veličini a, po želji i vjerovanju cara, čuvaju njegovo grobno područje i vječni mir – prva jama, od ukupno njih 4, pronađena je 1975., četvrta je otkrivena 1995.Spomenut ćemo i jedno od najpopularnijih lokalnih jela – Biangbiang rezanci, ujedno jedno od „deset čudesa Shaanxija” (陕西十大怪, Shǎn​xīshídàguài) poznato i po tome što njihov naziv sadrži znak koji ima najveći broj poteza u kineskom jeziku – njih čak 57!

Chongqing – 重庆市, Chóngqìng

Chongqing, jedan od četiri grada u Kini (pored Beijinga, Shanghaija i Tianjina) koji ima status kineske pokrajine a koji je pod direktnom upravom vlade, ne samo da je najveći u navedenoj grupi gradova nego je i jedan od najvećih gradova na svijetu – neslužbeno ima oko 38 milijuna stanovnika! Najveći rast stanovništva se desio nakon izgradnje brane Tri klanca a budući da se nalazi na Dugoj rijeci (长江, Cháng​ Jiāng), zbog specifičnog stila izgradnje, zovu ga istočnim New Yorkom. Grad je to koji, prema podacima iz 2017., ima 98 zgrada viših od 150 m, 33 zgrade više od 200 m, 2 zgrade više od 300 m te jednu zgradu, Chongqing International Trade and Commerce Center, koja će biti visoka 468m a čiji je završetak gradnje najavljen za 2019.Naravno, posjetit ćemo simbol grada, Great Hall of Chongqing (重庆市人民大礼堂,  Chóng​qìng​shì​ rén​mín dà lǐ​táng), mjesto političkih sastanaka i kulturnih događanja kao i Ciqikou, stari grad. Osim toga, obići ćemo Golden Buddha Mountain tj. Jinfo planinu (Jīnfóshān, 金佛山), spektakularnu i veliku planinu za koju kažu da pod suncem izgleda kao veliki Buddha a koju, između ostalog, karakterizira čak 4768 vrsta biljaka. Na putovanju ćemo vidjeti i stari grad (Tianxing Ancient Town).

Guangxi 广西, Guăngxī

Guangxi, službenog naziva Autonomna regija Guangxi naroda Zhuanga ( 广西壮族自治区, Guǎngxī Zhuàngzú Zìzhìqū), jedna je od pet autonomnih regija NR Kine koja se nalazi na jugu zemlje – njen glavni grad je Nanning (南宁, Nán​níng).

No, na putovanju, naša će ciljana točka biti Guilin (桂林; Guì​lín), grad na sjeveru ove pokrajine za čiju prirodu kažu da je toliko lijepa da se smatra prvim mjestom nakon neba –  桂林山水甲天下, Guì​línshān​shuǐ​jiǎ​tiān​xià. Centar grada je okružen s dvije rijeke i četiri jezera, više planina – ima oko 5 milijuna stanovnika. I grad i zrak su čišći nego u drugim kineskim gradovima jer je turizam njegova primarna djelatnost. U njegovoj su blizini razne turističke destinacije koje su diljem svijeta poznate a zbog kojih nosi epitet najbolje turističke destinacije u Kini!

Posjetit ćemo Elephant trunk hill,  simbol Guilina kao i Reed Flute Cave poznate pod nazivom “the Palace of Natural Arts”.

U blizni je i Yangshuo (阳朔, Yángshuò), popularni grad koji ima samo 300 000 stanovnika a jedna je od destinacija koju ćete sigurno pamtiti po predivnim pejzažima. Vjerujemo čak da će kruna boravka u pokrajini Guangxi biti upravo odlazak na rijeku Li (漓江, Lí​jiāng), po mnogima, jednu od najljepših rijeka Kine, čiji se pejzaž nalazi na novčanici od 20 yuana a koju je CNN proglasio jednom od 15 najboljih rijeka svijeta – privlači milijune turista godišnje!No, osim rijeke, obići ćemo i jedno selo biciklima ali i prošetati Zapadnom ulicom staroj čak 1400 godina, najstarijoj ulici u Yangshuou!Ništa manje impresivan je Longsheng (龙胜, Lóng​shèng), odnosno u njegovoj blizini smještana prekrasna rižina polja poznata pod nazivom Lomgji Rice Terraces (龙脊梯田, Lóngjǐ tītán). Udaljena su 100ak km od Guilina, nalaze se između 600 i 800 m nadmorske visine a većina ih je izrađena prije 650 godina! U nazivu je riječ za „Zmaj“ jer izgledom podsjećaju na njega – doslovan prijevod je Zmajeva kičma.

Šangaj 上海 Shàng​hǎi

Već dvije godine za redom Shanghai je naša završna točka putovanja. Nije slučajno! Pročitajte zašto je to grad koji svi zavole i kome se svi žele vratiti!

Očekuje Vas posjet Yu vrtovima koji su prepuni očaravajućih paviljona cvijeća, mostova i ostalih arhitektonski zanimljivih građevina, skulptura i jedinstvenog dizajna. Isto tako, očekuje Vas  pregršt mjesta (provjerene preporuke!) koje  možete posjetiti kad sami odlučite. Naime, hotel se nalazi na početku Nanjinglu-a, žile kucavice grada, poznate po mnogim trgovinama i trgovačkim centrima, ulice u kojoj možete provesti sate šetajući i razgledajući predivne građevine, ulice koja je divna kako u jutro tako i na večer! Ako se umorite uvijek možete sjesti na turistički bus koji s kraja na kraj ulice vozi za 5 yuana (5 kn) ili odmoriti na klupama koje su u hladovini na svakih nekoliko metara. Jedna metro stanica (metro je preko puta hotela) vodi do The Bunda, simbola kolonijalne prošlosti Šangaja, sa zgradom hotela Peace, Kineskom bankom, Zgradom carine te mnogim drugim prekrasnim građevinama. Mjesto je to odakle možete uživati i u pogledu na Pudong, moderni dio grada gdje su smješteni mnogobrojni neboderi, među njima neki od najviših i najvećih na svijetu a do kojeg od hotela, inače, imate dvije metro stanice.

Duboko vjerujemo da nećete ostati ravnodušni! Dapače, duboko vjerujemo da ćete se i Vi složiti da je Shanghai odličan izbor! 🙂

PROGRAM PUTOVANJA PO DANIMA:

1.07.2019., 1.DAN: Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod info pulta dva sata prije leta, prijava na let Qatar Airwaysa, polazak iz Zagreba za Dohu, dolazak u Dohu te nastavak putovanja za Chengdu.

2.07.2019., 2.DAN: Dolazak u CHENGDU, obavljanje carinskih formalnosti, transfer do hotela, smještaj, obrok u lokalnom restoranu, posjet Jinli ulici, transfer do hotela.

3.07.2019., 3.DAN: Doručak, posjet Velikim pandama, obrok u lokalnom restoranu, posjet Leshan Buddhi, transfer do Emei planine, noćenje.

4.07.2019., 4.DAN: Doručak, posjet hramu Golden Summit, obrok u lokalnom restoranu, transfer nazad u Chengdu.

5.07.2019., 5.DAN: Doručak, posjet Kuanzhai Alley, posjet Qingcheng planini, obrok u lokalnom restoranu, noćni vlak za Xi’an.

6.07.2019., 6.DAN: Dolazak u XI’AN, jednostavan doručak, posjet Vojsci od terakote, obrok u lokalnom restoranu, transfer do hotela, smještaj, posjet Shaanxi povjesnom muzeju, posjet gradskim zidinama, posjet Xi’anskom zvoniku te posjet Muslimanskoj četvrti, transfer do hotela.

7.07.2019., 7.DAN: Doručak, jutarnji brzi vlak za CHONGQING, obrok u lokalnom restoranu, transfer do hotela, smještaj, posjet Great Hall of Chongqing, posjet starom gradu Ciqikou, transfer do hotela.

8.07.2019., 8.DAN: Doručak, posjet Jinfo planini, obrok u lokalnom restoranu, posjet starom gradu Tianxing, transfer do hotela.

9.07.2019., 9.DAN: Doručak, jutarnji brzi vlak za GUILIN, obrok u lokalnom restoranu, transfer do hotela, smještaj, posjet Elephant trunk hillu, posjet Reed Flute Cave, transfer do hotela.

10.07.2019., 10.DAN: Doručak, odlazak u YANGSHUO, splavaranje Li rijekom, obrok u lokalnom restoranu, posjet lokalnom selu biciklom, šetnja Zapadnom ulicom, transfer do hotela.

11.07.2019., 11.DAN: Doručak, odlazak na rižina polja u Longsheng, obrok u lokalnom restoranu, transfer nazad u Guilin.

12.07.2019., 12.DAN: Doručak, jutarnji let za SHANGHAI, posjet Yu vrtovima, obrok u lokalnom restoranu, transfer do hotela, smještaj. Preporuka: Posjet People’s square-u, odlazak na The Bund

13.07.2019., 13.DAN: Doručak, slobodan dan. Preporuka: Posjet Pudongu i nekom od nebodera (Shanghai tower (ulaznica je oko 180,00 kn) ili Shanghai tv toranj (ulaznica je 160,00 kn uz koju se dobiva besplatan ulaz u Shanghai musium), posjet Shanghai musium, Shanghai history museum-u te večernja šetnja u Nanjing ulici

14.07.2019., 14.DAN: Doručak, odjava iz hotela, slobodan dan, prijava na let Qatar airwaysa, polazak iz Šangaja za Dohu, dolazak u Dohu te nastavak putovanja za Zagreb. Preporuka: jutarnja šetnja Nanjing ulicom, posjet Shanghai science and tehnology museum-u, posjet Francuskoj četvrti

15.07.2019., 15.DAN: Dolazak u Zagreb, kraj putovanja.

VAŽNO: Zadržava se pravo promjene redoslijeda posjeta mjestima/ gradovima, u skladu s vremenskim ili nekim drugim okolnostima na koje se ne može utjecati

CIJENA:

 • Cijena na bazi minimalno 10 uplaćenih: 19.780,00 kn
 • Cijena na bazi minimalno 15 uplaćenih: 18.400,00 kn

NAČIN PLAĆANJA:

 • 5.500,00 kn prilikom rezervacije, ostatak 30 dana prije putovanja, najkasnije do 1.6.2019.
 • na rate, prva rata prilikom rezervacije 2.700,00 kn, zadnja rata 30 dana prije putovanja (najkasnije do 1.6.2019.), ratu je potrebno uplatiti do 20. u mjesecu – visinu mjesečne rate određujete sami

CIJENA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom 5* na redovnoj liniji u ekonomskoj klasi prema programu a prema/ iz Kine
 • ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE
 • smještaj u hotelima 3*/4*, na bazi noćenja s doručkom
 • dodatni obrok u lokanom restoranu (navedeno u programu)
 • sve transfere (od/ do aerodroma, od/ do kolodvora (za putovanja vlakom), od/ do konkretnih mjesta koja posjećujemo u gradovima/ njihovoj okolici, unutarnji let) unutar putovanja
 • razglede i ulaznice za lokalitete prema programu
 • vodiča na engleskom jeziku
 • voditeljicu putovanja ispred Haohan škole kineskog jezika
 • tehničku pripremu putovanja od strane Agencije
 • realizaciju putovanja od strane Agencije
 • idejnu organizaciju putovanja od strane Haohan škole kineskog jezika
 • pripremu programa putovanja od strane Haohan škole kineskog jezika
 • osiguranje od odgovornosti, jamčevinu

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • vizu*
 • osobne troškove (dodatna hrana, cijena posjeta po osobnom izboru/ preporuci, cijena javnog prijevoza, rikši, brodica)
 • putno osiguranje (zdravstveno osiguranje, osiguranje od nezgode, osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja)

PREPORUČAMO: paket putnog osiguranja (Wiener osiguranje)

NAPOMENE/ VAŽNO:

 • Prednost prilikom prijave imaju polaznici Škole i njihova pratnja
 • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata i tečaja do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana
 • Minimalan broj putnika za realizaciju putovanje je 10 osoba. U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 30 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje
 • Kod rezervacije se ponuda i ugovor radi sa cijenom koja vrijedi za minimalno 10 uplaćenih osoba. U trenutku kada se prijavi 16. osoba poslat će Vam se nova ponuda i novi ugovor sa cijenom koja vrijedi na bazi minimalno 15 uplaćenih
 • Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koju se propisuje
 • Odgovorni organizator zadržava pravo promjene letova/ avio kompanije
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje, a može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske mvep.hr
 • Iznos zrakoplovnih pristojba promjenjiv je do dana izdavanja zrakoplovnih karata
 • Odgovorni organizator putovanja nije u mogućnosti utjecati na dodjelu sjedala u zrakoplovu te ležajeva u kabinama noćnog vlaka, koje određuje prijevoznik
 • U avion je moguće unijeti 30 kg prtljage (jedan ili više komada prtljage) te 7 kg ručne prtljage
 • Na lokalnom letu je dozvoljeno unijeti 20 kg prtljage te 5 kg ručne prtljage (20cm*40cm*55cm). Cijena za dodatnu kilažu je 5 USD za 1 kg
 • Slobodno vrijeme je vrijeme prije/ poslije programa putovanja – svatko ga može kreirati po osobnim željama/ potrebama
 • Program nije obavezan – svatko boravak može kreirati po osobnim željama/ potrebama
 • Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 2.500,00 kn
 • Info mail sa svim ostalim potrebnim informacijama glede putovanja kao takvog prijavljeni putnici će dobiti na vrijeme na mail

*Ne možemo ponuditi i uslugu ishodovanja vize jer svatko za sebe mora ishodovati vizu osobno. Naime, prilikom aplikacije za vizu potreban je osobni odlazak putnika zbog otiska prsta (pravilo vrijedi od 21.08.2018.). Osim toga, potrebna je 1 fotografija, ispunjeni obrazac, kopija prve stranice putovnice (u boji) i putovnica koja mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Veleposlanstvo je u Zagrebu. Putnicima će na vrijeme biti poslana sva dokumentacija potrebna za ishodovanje vize, uključujući i obrazac te detaljne upute kako ga ispunite. Kopiju putovnice potrebno je dostaviti agenciji prilikom rezervacije putovanja.

Odgovorni organizator putovanja:

Adrijana znanje j.d.o.o.

Međimurska 9

10000 Zagreb

OIB: 76707266216

ID – KOD: HR – AB – 01 – 081039964

www.adrijanaputovanja.hr

ZA SVE DODATNE UPITE:

info@adrijanaputovanja.hr

PRILIKOM REZERVACIJE POŠALJITE MAIL ISTOVREMENO NA:

info@adrijanaputovanja.hr

info@haohan.hr

 

 

Follow us
INSTAGRAM
error: Content is protected !!

Naše web-stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, za analizu prometa, posjećenosti i korištenje društvenih mreža. Neophodni kolačići su neophodni za rad naše web-stranice i korištenje njenih značajki i/ili usluga. Ostali kolačići obuhvaćaju kolačiće za dijeljenje sadržaja na društvene mreže te za praćenje posjetitelja web-stranice u svrhu statistika i poboljšanja naših usluga. Više informacija