099 58 567 35 info@haohan.hr

FAQ

1. Kakav je kineski jezik?

Neobičan jer je znakovni i tonalni jezik. Lagan jer nema konjugacije i deklinacija (sve je u osnovnom obliku). Koristan jer ga se govori u 33 države svijeta a jezik je zemlje čija je ekonomija među vodećima u svijetu. Slojevit jer se može izučavati i u onom obliku koji sad koristimo ali i kroz razvojne faze. Dakle, vrlo je zanimljiv!:)

2. Je li kineski jezik težak?

Ako Vam se kineski sviđa i imate želju naučiti ga – nije. Ako radite po metodi koju primjenjujemo na nastavi – nije. Ako ne želite sve odmah i sad – nije. Dakle, ljubav, suradnja i strpljenje i ne možete nemati rezultat.

3. Što je kineski znak?

Kineski znak nije pojam ni riječ ni slovo, kineski znak je slog – neki slogovi imaju samostalna značenja, a neki se ne mogu samostalno koristiti. Jedna riječ može biti sastavljena od jednog ili više znakova. Kombiniranjem istih znakova nastaju nove riječi što znači da ako znate npr. 300 znakova, znate više od 300 riječi!!

4. Koliko znakova je potrebno za sporazumijevanje na kineskom jezku?

Ako želite naučiti najfrekventnije riječi, već s 400 znakova možete razumjeti 70% jezika, iako kineski jezik broji 60 000 znakova.

5. Koliko vremena je potrebno za naučiti kineski jezik?

Ovisi o tome koji je Vaš osobni cilj – što točno želite naučiti. Ovisi o vremenu koje imate za postizanje tog cilja. Dakle, vrlo je individualno. Zato u nastavi koristimo individualni pristup kako bi svatko što više, što lakše i čim prije savladao ono što želi.

 

Follow us
Follow us
error: Content is protected !!

Naše web-stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, za analizu prometa, posjećenosti i korištenje društvenih mreža. Neophodni kolačići su neophodni za rad naše web-stranice i korištenje njenih značajki i/ili usluga. Ostali kolačići obuhvaćaju kolačiće za dijeljenje sadržaja na društvene mreže te za praćenje posjetitelja web-stranice u svrhu statistika i poboljšanja naših usluga. Više informacija