099 58 567 35 info@haohan.hr

FAQ

1. Zašto za početak učenja kineskog jezika preporučate tečaj Večernju školu kineskog jezika

Kako bi se polaznici što lakše naviknuli na razlike između kineskog i jezika s kojima su manje-više upoznati, kontinuiranost nastave 1.stupnja je od presudnog značaja. Gradivo se malo po malo uči, iz dana u dan ponavlja a svakodnevni dodir s jezikom ublažava ono što nam je na početku učenja najteže – naviknuti se na jezik koji s europskim jezicima nema puno (da ne kažemo nema uopće) dodirnih točaka. Preporučamo ga zbog onoga što po svojoj definiciji jest – najbrži, najlakši i najkvalitetniji put do znanja najvažnijeg, 1.stupnja. Preporučamo ga zbog odličnih rezultata kako na polusemestralnim tako i na završnim ispitima (govorimo iz višegodišnjeg iskustva – prvo što smo napravili kad smo otvorili školu bilo je koncipirati najbolji tečaj za najvažniji stupanj!). Preporučamo ga zbog zadovoljnih polaznika koji na tečaju, uz profesionalno vođstvo, imaju priliku i uvjete (na)učiti kineski jezik a koji s tečaja mogu otići entuzijastični i umorni toliko da se vesele sljedećoj nastavi. 😉 Preporučamo ga jer je odgovor na sve probleme koji nastaju kad se nastava 1.stupnja održava 2×2 nastavna sata tjedno (a toga ima puno – od frustiranosti što od jednog do drugog dolaska na nastavu polaznici često zaborave različitosti koje učimo, preko manjka motivacije zbog te frustracije do (posljedično) odustajanja od učenja – također govorimo iz višegodišnjeg iskustva podučavanja u drugim školama). Tečaj traje maksimalnih 5 tjedana i s potpunom odgovornošću tvrdimo da vrijedi intenzivnijih dolazaka (nije intenzivan po definiciji. :)) P.s. Najjeftiniji je grupni tečaj u školi tako da ga preporučamo samo zbog gore navedenih razloga (ne zbog cijene) – cilj nam je naučiti polaznike osnove i na tim čvrstim osnovama imati priliku graditi znanje dalje.

2. Kakav je kineski jezik?

3. Je li kineski jezik težak?

Ako Vam se kineski sviđa i imate želju naučiti ga – nije. Ako radite po metodi koju primjenjujemo na nastavi – nije. Ako ne želite sve odmah i sad – nije. Dakle, ljubav, suradnja i strpljenje i ne možete nemati rezultat!

4. Što je kineski znak?

Kineski znak nije niti pojam niti riječ niti slovo. Kineski znak je slog. Jedna riječ može biti sastavljena od jednog ili više slogova odnosno znakova. Kombiniranjem istih znakova nastaju nove riječi – ako znate npr. 300 znakova, znate puno više od 300 riječi! To nadalje znači, da sve što više učite, učenje je lakše – u odnosu na ostale jezike, vokabular se brže i lakše ekspandira!

5. Koliko znakova je potrebno za čitanje na kineskom jeziku?

S poznavanjem 3000 znakova mogu se čitati novine (fakultetski obrazovani Kinezi nauče 3500 – 4500 znakova). Od oko 50 000 znakova u kineskom jeziku, u upotrebi je oko 7000 znakova što će reći da nije bitna kvantiteta znakova nego kvaliteta – npr. s 600 znakova (najfrekventnijih) možete razumjeti 80% jezika.

6. Koliko vremena je potrebno za naučiti kineski jezik?

Ovisi o tome koji je Vaš osobni cilj, što točno želite naučiti. Ovisi o Vašem talentu, zalaganju, vremenu koje imate za postizanje tog cilja. Vrlo je individualno. No, ako govorimo uopćeno, učenje kineskog jezika traje puno dulje nego učenje ostalih jezika. Ali je i puno zanimljivije. 🙂 Ne vjerujte nam, nego provjerite sami!

 

Follow us
INSTAGRAM
error: Content is protected !!

Naše web-stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, za analizu prometa, posjećenosti i korištenje društvenih mreža. Neophodni kolačići su neophodni za rad naše web-stranice i korištenje njenih značajki i/ili usluga. Ostali kolačići obuhvaćaju kolačiće za dijeljenje sadržaja na društvene mreže te za praćenje posjetitelja web-stranice u svrhu statistika i poboljšanja naših usluga. Više informacija